ESTRUCTURA
DE L’ACTIVITAT:
- Joc de classificació dels
envasos que han portat.
- Cerca d’informació: quantitat
de sucre cada 100g de producte i calcular la quantitat de sucre que porta
aquell envàs.
- EXPOSICIÓ: Amb les dades
obtingudes (relació SUCRE-ENVÀS), pesem a un abalança digital la quantitat
de sucre i l’exposem. Terròs de sucre = 4g
Amb els alumnes de Cicle Superior de l’escola la Bòbila hem
realitzat una activitat molt significativa.
Vam demanar als alumnes que portessin envasos d’aliments
consumits a casa (galetes, pasta, arròs, begudes...)
Primerament
els vam ordenar de la manera que volguessin (alguns ho feien de gran a petit,
altres classificaven per tipus de productes...) Seguidament, desordenant tot el
seu ordre havien d’aconseguir tornar a posar tots els productes amb el seu
ordre. Van estar buscant estratègies diferents i ho van aconseguir.
Després vam passar a fer l’estudi del sucre, analitzant
cada un dels envasos i entendre la quantitat de sucre que conté 100g del
producte i la quantitat que conté tot l’envàs, aquí vam aprendre a buscar la
unitat, que és el més important ja que a partir de la unitat podem trobar el
sucre de qualsevol altre quantitat de producte.
Una vegada aconseguides totes les dades necessàries vam fer
una exposició per a que tota l’escola sigui tan conscients com nosaltres de la
quantitat de sucre que mengem diàriament.
Vam exposar la quantitat de sucre que hi ha als envasos,
utilitzant terrosos de sucre per apreciar-ho millor. Primer pesàvem em sucre a
la balança digital, però vam arribar a no necessitar la balança ja que
calculàvem la quantitat de sucre mentalment sabent que cada terrós pesava 4g.